Prohladni dani i hladne noći su kao stvoreni za pripremanje omiljenog toplog napitka; zavalimo se pred kamin i uživamo u napitku sve dok nam se ne zagrije cijelo tijelo, sve do malog nožnog prsta. Ako i nemate kamin, može poslužiti i neka grijalica.

Topli napici se pripremaju na vrlo jednostavan način. Malo vrućeg punča, pa dodamo malo tople vode, pa malo šećera… i dalje biramo želimo li dodati whisky, rum, brandy ili čak gin. Mnogi topli napici sadrže kavu kao bazu uz blagi dodatak whiskyja, ruma, brandyja ili likera. Čak i kombinacija nekoliko žestokih pića dolazi u obzir kod pripreme toplih napitak. Također, pronaći ćete tople napitke koji su napravljeni s vrućom čokoladom, čajem, jabukovačom, vrućim mlijekom pa čak i s juiceom od naranče. Koji god od koktela želite probati ili ponuditi društvu na vašem partyu, zapamtite da se najbolji topli napitci rade isključivo od svježih i visokokvalitetnih sastojaka. Dakle, gledajte upotrebljavati svježe kuhanu kavu ili čaj. Zaboravite na instant kave ili čajeve. Nadalje, ako koristite vruću čokoladu, sami je napravite od pravog kakaoa i svježeg mlijeka. Šlag sami pripremite od kvalitetnog vrhnja. Nikako ne koristiti smjese za šlag iz vrećica ili pak šlag boce pod pritiskom. Naravno, i voće koje koristite treba biti svježe.

Najvažnije od svega: ne pijte tople napitke odjednom i dok su vrući. Ne žurite. Pustite da šalica ugrije vaše ruke te udahnite aromu prije prvog gutljaja. Time ćete zagrijati ne samo vaše tijelo, nego i vašu dušu.

Ovdje vrijedi isto pravilo kao i kod bezalkoholnih koktela, a odnosi se na mjeru koja se koristi za količinu određenog sastojka od kojega se radi koktel.

Tople napitke možete potražiti ovdje.