Kratka pića (Shooters) veliku popularnost duguju činjenici da su mnoga napravljena s malom količinom alkohola. Vrlo često se miješaju s nekoliko vrsti juiceva, kao i s likerima malog sadržaja alkohola. Kada govorimo o kratkom piću, misli se na piće koje se može ispiti u jednom gutljaju. Većina današnjih kratkih pića izgleda “zabavno”, raznih boja, a ponekad i bizarnih imena, te su kao takva postala vrlo omiljena pića u cijelom svijetu. Dakako, ima i onih koja sadrže nekoliko alkoholnih sastojaka i vrlo su jaka, te s takvima kod konzumiranja treba biti oprezan. U protivnom će vas vrlo brzo, jednostavno rečeno, vrlo brzo oboriti s nogu.

Ono što razlikuje ovu vrstu pića od ostalih koktela su ponekad vrlo interesantne i inovativne čaše u kojima se poslužuju. Možete naići na čaše u obliku kaubojskih čizama, ili pak čaše u obliku raznih životinja kao što su npr. medvjed ili svinja. Da li tu ima neke simbolike ili ne…, procijenite sami. Postoje čak i takve čaše koje možete nositi kao privjesak na lančiću. Nadalje, vjerojatno jedna od najinteresantnijih čaša je ona u obliku epruvete za koju postoje i specijalni pojasi u kojima se drže takve epruvete.

Nailaziti ćete na kratka pića koji se pripremaju od dobro nam poznatih pića i sastojaka. Međutim, to su jedina pića koja ne ovise o striktnoj recepturi već o vašoj kreativnosti. Stoga, slobodno eksperimentirajte i zabavljajte se.

Kratka pića možete potražiti ovdje.